Färjestad klara för semifinal!

22 februari 2023 21:57

Från att med nöd och näppe ha tagit sig till slutspel, är nu Färjestad klara för semifinal efter att ha slagit ut grundserievinnaren med 2-1 i matcher!

Det var just Färjestad som gjorde kvartsfinalseriens första mål genom Sebastian "SebbeLarsen86", men Frölunda kunde vända och ta hem segern med 3-1 tack vare ett hattrick lagets poängkung Tuukka "FlyerKungen" Kuha.

I match 2 var det det Anton "Antoniomannen_" Svensander som spelade huvudrollen med såväl 1-0 (på straff) som 2-0, samtidigt som Johan "McSavid" Rundqvist storspelade mellan stolparna. Han stoppade alla 14 skott Frölunda avlossade, och till sist kom även ett tredje mål från Karlstad-laget vilket innebar att matchserien var kvitterad.

Frölunda fortsatte ha mycket av spelinitiativet även i tredje matchen, men åter igen var det Anton "Antoniomannen_" Svensander som var gubben i lådan. 1-0 strax innan andra pausvilan blev det matchvinnande målet, innan Christoffer "I-Mallen-I" Berntsson kunde putsa siffrorna ytterligare till 2-0.

Det innebär att Färjestad något är framme vid semifinal för andra säsongen i rad. Vem motståndaren blir får vi reda på första efter måndagens övriga kvartsfinaler, då FBK går in i semifinalerna som det lägst rankade laget, och kommer möta det högst rankade laget.