Färjestad eSHL-mästare!

11 mars 2023 11:00

Färjestad är eSHL-mästare, efter en ny dramatisk slutspelsserie där man till sist kunde vinna över Leksand med 2-1 i matcher!

Som i de flesta matchserier i detta eSHL-slutspel skulle det komma att bli tre avgörande matcher för att skilja lagen åt, och även denna gång var det laget som var lägst rankat i grundserien som drog längsta stråt. Färjestad som under säsongen kämpat med att hitta spelet, slutspurtade in till en slutspelsplats och flaggades med det upp som ett lag att verkligen se upp för - en spaning som visade sig vara helt rätt.

Med en inledande 2-1-seger i första matchen mot Leksand och en 1-0-ledning direkt i början av andra så pekade det mesta mot en seger för Karlstad-laget. Men som Leksand bevisat om och om igen är de inte att lag att räkna bort. Med en kvittering med 0.1 sekunder kvar på klockan i första perioden kom kvitteringen som vände momentumet. Ledningsmålet till 2-1 kom halvvägs igenom matchen, och även om Färjestad kunde kvittera så blev det Leksand som gick vinnande ur den följande övertiden, Philip "PHDeemus" Deemus med matchvinnande målet.

I tredje avgörande matchen var det åter igen Färjestad som tog initiativet, där Anton "antoniomannen_" Svensander skulle komma att bli stor matchhjälte med två mål inklusive det matchvinnande redan i första perioden. Leksand kunde reducera genom PHDeemus, och hade även en puck inne med bara minuter kvar att spela - men domaren vinkade helt riktigt bort p.g.a. målvaktsinterference och saken var klar - Färjestad tog hem titeln och de 100.000 kronorna i prispengar!

"Jag tyckte att vi var det bättre laget spelmässigt, vi hade den lilla extra kylan i lägena och det var det som fällde avgörandet" kommenterade kapten Christoffer "I-Mallen-I" Berntsson efter segern.

Därmed sätter vi punkt den fjärde säsongen av eSHL!