Leksand till semifinal!

28 februari 2023 11:30

Nästa skräll i eSHL-slutspelet är ett faktum, efter att Leksand igår kväll besegrade Rögle på övertid i tredje avgörande matchen och bokade en plats i semifinal!

På förhand så var Rögle storfavoriter, efter att ha placerat sig på andra plats i grundseriens tabell med bara två förluster under ordinarie tid. En av dom kom just mot Leksand, och kanske var det inte en slump.

Leksand var också laget som tog initiativet från start, fick näta redan efter två minuter i första matchen genom Linus "I-Bror-I" Nidalen. Kvitteringen kom tidigt i andra genom Rögles poängkung Valtteri "Vattuyy" Virtanen, men dalalaget kunde snabbt återta kommandot när Philip "PHDeemus" gjorde 2-1 tolv minuter senare. Rögle gjorde vad man kunde för att jaga tillbkaa, men istället blev det kapten Mattias "Svampbot" Björck som med minuten kvar satte 3-1 i tom kasse.

När Leksand sedan i match 2 åter igen tog kommandot och gick upp i en 3-1-ledning i inledningen av tredje perioden verkade skrällen vara ett faktum. Vattuyy gav hopp till Rögle med tio minuter kvar att spela, och med blott några minuter kvar kom också kvitteringen, varpå Arttu "Laiitinen" Laitinen två minuter in på övertiden såg till att matchserien utjämnades till 1-1. Momentumet hade svängt, och nu var favoritskapet tillbaka hos Rögle.

Tredje avgörande verkade följa den trenden då Rögle kunde gå upp till en 2-0-ledning. Men Leksand gav inte upp! På fyra minuter var man tillbaka in i matchen, och med Linus "I-Bror-I" Nidalens ledningsmål i tredje perioden gick Leksand mot seger. Men med blott tre sekunder kunde Tomi "Tomboo-_-" Laitinen se till att även denna match skulle behöva övertid för att avgöras.

Robert "I-Kaudo-I" Kaudern blev stor matchhjälte för dalalaget när han 18:20 in på övertiden ordnade segermålet, som innebär att det blir Leksand som tar en totalseger med 2-1 i matcher och avancerar vidare till semifinal!

I semifinal väntar HV71, i en match som spelas onsdag 1 mars.