Nu börjar eSHL-slutspelet!

25 februari 2022 12:01

Ikväll drar slutspelet för den tredje säsongen av eSHL igång, med tio lag kvar som gör upp om titeln och förstapriset på 100.000 kr!

Till att börja med ska fyra lag - Linköping HC, IK Oskarshamn, Luleå Hockey och Djurgårdens IF - göra om upp vilka som avancerar vidare från kvällens åttondelsfinaler och ansluter till Frölunda HC, Växjö Lakers, Malmö Redhawks, Rögle BK, Örebro Hockey och Färjestad BK i kvartsfinal.

Nytt för i år är att alla matchserier avgörs i Bäst av 3, vilket ger att det finns mindre utrymme för felmarginaler än tidigare. Nytt är också att de högst placerade lagen från grundserien kommer att få välja sin motståndare i kvartsfinal. Frölunda HC som hamnade etta är alltså först ut, följt av Växjö Lakers (om de nu inte mot all förmodan skulle väljas av just Frölunda) och sedan fortsätter det i tur och ordning enligt grundseriens tabell.

Två kvartsfinalmöten spelas måndag 28 februari, övriga två fredag 4 mars. Söndag den 13 mars ska det så slutgiltig avgöras vem mästaren blir, då bägge semifinaler spelas följt av finalen.

Förstapriset för segrarna denna säsong är 100.000 kr, det andraplacerade laget kan trösta sig med 50.000 kr, medan semifinalförlorarna tilldelas 25.000 kr vardera.

Matcherna sänds i vanlig ordning via C More, TV4 Play och Twitch/eSHLse. Under åttondelsfinal & kvartsfinaler drar sändningen igång 19.00, med matchstart för första åttondelsfinalen 19.10, varpå den andra spelas när det första mötet är avgjort.