Kombinerad sjunde och åttonde omgång i eSHL – då fortsatte Örebro och Oskarshamn att imponera

5 februari 2022 17:14

Elva av ligans 13 lag spelade dubbla omgångar eSHL under fredagskvällen, vilket ledde till en del förflyttningar i tabellen. I studiomatcherna tog Örebro full pott mot Luleå, medan Oskarshamn fortsatte imponera genom att dela poäng med Djurgården.

Luleå Hockey – Örebro HK 1-2 / 0-4
Det dröjde till andra perioden av första matchen innan Örebros målmaskin tuggade igång. Och som så ofta tidigare gjorde den det tack vare Jan-Mikael ”jansku23” Aittoniemi som satte såväl 1-0 som 2-0 för ÖHK i första matchen. Luleås spelande general manager Andreas ”AntzTQG” Joanson stod dock för en gedigen insats mellan stolparna och utöver de två målen från Aittoniemi släppte han ingen ytterligare puck förbi sig i match ett. Istället började Luleås kvitteringsjakt. Och med blott fyra sekunder kvar av andra perioden kunde Christoffer ”Duh-ha” Mentzer reducera till 2-1 efter ett läckert samspel direkt på tekning tillsammans med Tobias ”Vesterberg89” Vesterberg. Luleå hade sedan en puck ytterligare inne bakom Örebros målvakt Elie ”eliekamel_” Kamel, men målet dömdes bort för goaltender interference och Örebro kunde hålla undan och vinna med 2-1.

I andra matchen tog Örebro återigen ledningen i andra perioden, denna gång genom Joel ”jtorro-_-” Tourunen som störtade på mål och vräkte in 1-0. Jussi ”JaKurrii” Koivuniemi satte sedan såväl 2-0 som 3-0. I slutet av tredje perioden tog Luleå ut målvakten och jagade kvittering, men istället råkade man teka pucken hela vägen från anfallszon hem i gen målbur – vilket resulterade i att Kamel blev första målvakten i eSHL:s historia att bokföras för ett mål.

Djurgården Hockey – IK Oskarshamn 1-0 / 4-5 (ÖT)
Krislaget Djurgården hade för avsikt att kämpa sig ur sin svacka och lyfta från tabellens bottenskikt, men till följd av dubbla förluster mot Timrå IK inför studiomötet med Oskarshamn blev uppladdningen inte den bästa. Trots det kunde man, med en något oortodox laguppställning där Amadeus ”amadee21” Carlsson gick ner på högerback och Tobias ”sveti-” Karlsson tog högerforward, vinna första matchen med 1-0 – målet signerat Karlsson. Djurgården tog därmed sin andra seger för säsongen.

Andra matchen blev betydligt mer fartfylld. IKO:s lagkapten Petter ”MrWennerstrom” Wennerström visade vägen genom att göra lagets första mål för kvällen, men Karlsson var snabbt framme och kvitterade för DIF. Oskarshamn återtog ledningen genom centern Marcus ”Lidman1” Lidman som skickade in 2-1 via ett direktskott i slottet. Men DIF:s center Joacim ”LordStanley46” Wilhelmsson gav, bara minuter senare, svar på tal i form av ett välriktat handledsskott i krysset från just slottet. Oskar ”norre1337” Norén satte 3-2 för IKO, vilket stod sig till tredje perioden. Karlsson kvitterade till 3-3, men för fjärde gången i matchen återtog IKO ledningen – denna gång genom Wennerströms andra mål för matchen. Djurgården visade dock stor mental styrka genom att kvittera en fjärde gång, signerat Henning-Ole ”el_tacobag” Drange, innan IKO avgjorde på övertid – målskytt, Norén.

NOTERBART RUNT OM I LIGAN:

• Tidigare tabelljumbon Timrå IK hade en sagolik kväll där man tog dubbla segrar mot Djurgården, samt en mot topplaget Växjö Lakers på övertid.
  • Även nästjumbon Skellefteå AIK visade prov på lagmoral då man återhämtade sig från dubbla förluster mot Malmö Redhawks, till att kämpa ned Leksands IF två gånger om.
  • I och med kvällens resultat och de imponerande segrarna från Timrå och Skellefteå, är Djurgården ny tabelljumbo.
  • Tre av fyra matcher för Rögle BK nådde övertid under kvällen, två av dem segrar (mot Oskarshamn) och en förlust (mot Färjestad).
  • Målvakten Filip ”Faze91-” Azri imponerade för Frölunda genom att hålla nollan i tre av lagets fyra matcher.