Linköping vann första upplagan av eSHL!

2 mars 2020 09:32

Under lördagens skulle premiärupplagan av eSHL avgöras och med tre raka vinster i finalserien var det förhandsfavoriterna Linköpings HC som stod som segrare.

Semifinalerna skulle avgöras under fredagen och det var Linköping som avancerade till den första finalserien av eSHL när de slog ut Leksands IF under fredagskvällen. Därefter inleddes semifinalserien mellan Malmö Redhawks och Färjestad BK med en inledande vinst av Malmölaget. Därefter blev det dock tekniskt strul och semifinalserien fick därmed flyttas fram till lördagen.

Finaldagen inleddes därmed med möten mellan Malmö och Färjestad och det var det sistnämnde laget som inledde lördagen starkast. Efter två raka vinster av FBK ställdes Malmö inför en måstematch och efter vinst i denna gick semifinalserien till fem matcher. Väl där var Malmö starkast och kunde avancera vidare till finalserien.

Linköping mot Malmö, så löd alltså den allra första finalen av eSHL. Finalserien, som sändes av Sportbladet, togs till tre matcher då ett effektivt Linköping besegrade Malmö i tre raka bataljer. En fullmatad sammanfattning av den historiska eSHL-finalen hittar ni här.

Linköping blev alltså de historiska vinnarna av den allra första upplagan av eSHL!