De 5 bästa nyförvärven

21 januari 2022 06:30

Det är åtskilliga spelare som bytt från en klubb till en annan, och en hel del nya ansikten i årets eSHL överhuvudtaget. Men vilka är de hetaste värvningarna egentligen? Vår expertkommentator Adam "esdor" Ericson ger sig på att försöka lista sin Topp-5!

PLATS #1

Aaro "xDoumi" Ruuhinen
Klubb: Rögle BK
Position: Back
Nationalitet: Finland

Väldigt skicklig tvåvägsback som kommer betyda otroligt mycket för sitt Rögle. Han kommer att leda laget med sitt snack i partyt och han kommer att göra sina medspelarna bättre.

PLATS #2

Perttu "Beniitto" Kemppainen
Klubb: Växjö Lakers Position: Center
Nationalitet: Finland

Europas främsta poänggörare genom tiderna i virtuell hockey. Han har ett otroligt högt hockey iq och tillsammans med NikkeDangles kommer han leda Växjö i turneringen.

PLATS #3

Niklas "NikkeDangles" Tukiainen
Klubb: Växjö Lakers Position: Forward
Nationalitet: Finland

Ett stort framtidsnamn inom NHL-scenen. Har redan varit med på toppen i flera år trots att han bara är 18 år gammal. Han är väldigt snabbtänkt och har bra händer.

PLATS #4

Filip "Faze" Azri
Klubb: Frölunda HC Position: Målvakt
Nationalitet: Sverige

Faze har gjort en kometkarriär inom NHL. På mindre två år har han redan vuxit fram som en av de skickligaste målvakterna i Europa. Han är positionssäker och läser spelet bra.

PLATS #5

Johan "Lehmannens" Lehmann
Klubb: Malmö Redhawks Position: Back
Nationalitet: Sverige

Malmökaptenen har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Han är en ledare och en poängskicklig back som är duktig på att föra in pucken i offensiv zon. Ihop med Furyan så bildar han ett av eSHL:s absolut bästa backpar.