Dags för kvartsfinaler!

28 februari 2022 09:00

Vi är framme vid nästa anhalt i slutspelet - kvartsfinalerna! Nu ska de fyra lagen som tar sig till finalspelet i Stockholm den 13 mars koras!

Kvartsfinalparen spikades i samband med fredagens sändning då seed 1-4, efter avslutat åttondelsfinalspel, fick möjlighet att välja motståndare.

Mötet mellan Frölunda och Oskarshamn spelas med start 19.10 måndag 28 februari.

Mötet mellan Växjö och Djurgården spelas med tidigast start 20.15, måndag 28 februari (startar när första kvartsfinalen är färdigspelad).

  • Tredje lag ut att välja var Malmö Redhawks, vars beslut meddelades via lagkapten Johan ”Lehmannens” Lehmann. Malmö valde fjärdeseedade Rögle BK, varpå Lehmann förklarade att Redhawks kände sig revanschsugna efter de dubbla förlusterna mot Rögle i grundserien (1-4, 1-2) och att det alltid är roligt med Skånederby.

Mötet mellan Malmö och Rögle spelas på fredag med start 19.10.

Mötet mellan Färjestad och Örebro spelas med tidigast start 20.15, fredag 4 mars (startar när tredje kvartsfinalen är färdigspelad).

Kvartsfinalerna avgörs i Bäst av 3 matcher. För de fyra som går segrande ur matcherna blir det spel på finaleventet i Stockholm den 13 mars, där såväl semifinaler som final ska spelas. Precis som i kvartsfinal är det högst rankat lag som väljer sin motståndare först, och även har hemmaplansfördel i tredje avgörande match.