eSHL FINAL FOUR PÅ SPACE ARENA I STOCKHOLM

4 mars 2022 08:00

Söndag 13 mars ska det avgöras - Vem blir eSHL-mästare 2022?

eSHL-säsongen närmar sig sitt slut, och söndag 13 mars ska det hela avgöras när de fyra främsta lagen gör upp om mästartiteln och 100.000 kr i förstapris, i eSHL Final Four på SPACE Arena i Stockholm.

De fyra lagen som gör upp i eSHL Final Four är Frölunda HC, Växjö Lakers, Färjestad BK och Rögle BK.

eSHL spelas på EA SPORTS NHL 22 på PlayStation i spelläget 6v6, där varje spelare på isen kontrolleras av en person. eSHL Final Four består av två semifinaler följt av en slutgiltig final, där varje matchserie spelas i Bäst-av-3.

eSHL-säsongen har kunnat följas via C More, TV4 Play och Twitch/eSHLse – men kommer nu alltså även nu gå att ta del av live på SPACE Arena i Stockholm. ”Det känns otroligt kul att vi nu ska få kora en eSHL-mästare inför en live-publik på plats, och att få göra det just på SPACE Arena och vara det första e-sport-eventet där känns extra bra!” kommenterar Nicklas Mether, projektledare för eSHL på SHL.

Space är ett digitalt kulturhus och en ny destination för gaming mitt i centrala Stockholm, som öppnade i november 2021. Här kombineras några av de viktigaste ingredienserna inom digital kultur – gaming, musik, content creation och digitalt know-how, allt under samma tak. På Space finns bland annat världens största gamingcenter med över 400 gamingsetups, premium gaming för 20+, ett co-working space, restauranger, Avicii Experience och Space Arena, med plats för 550 besökare.

Biljetter till eSHL Final Four kostar 99:- - och biljetter finns att köpa här.

Schema eSHL Final Four, Söndag 13 mars

13.30 – Dörrarna öppnas
14.00 – Eventstart på scen / Sändningsstart
14.10 – Semifinal
15.30 – Tidigaste start för Semifinal 2
17.00 – Tidigaste start för Final
18.00 – Tidigaste sluttid

(I och med att det kan bli förlängning i varje match och en tredje avgörande i matchserierna är det svårt att veta exakta tider, därav ”tidigaste start”).